Kurser öppna för anmälan (scrolla ner för kursinfo till höger)

 2019

Oktober:

* 26/10 Nosework I  Full

* 26/10 Vardagslydnad 2 Full

November:

* 7/11 Valp 1 Full

* 13/11 Valp 1  Full

* 13/11 Valp 2/Vardagslydnad I Full

 

Nya kurser läggs upp regelbundet. Hittar du inte den kurs du söker så skicka in en intresseanmälan.

Varmt välkommen  med anmälan till kurs i anmälningsformuläret du hittar under fliken "Anmälan" i menyn.

 

 

 

 

Att gå kurs hos Hundens och Djurens Beteendecenter: 

- Nöjd hund- och kundgaranti, dvs nöjd efter fullt genomgången kurs eller pengarna tillbaka

- Du och Din hund blir trevligt och professionellt bemötta av välutbildad och serviceinriktad instruktör

- Du får gott om instruktörstid då ni är 4 - 6 ekipage på kurs

- Du dricker gott kaffe/te under teorigenomgångar eller pauser

 - Du och Din hund har det varmt och skönt i vår fina träningslokal på 120 kvm på Drottningg 36 i centrala Linköping 

 - Du kan avnjuta Trädgårdsföreningens vackra miljö när delar av kursen ges utomhus under vår och sommar

- Du tar ansvar för att din hund är frisk, försäkrad och vaccinerad

OBS: - Löptik kan inte komma med på kurs, ägaren/-na kommer med fördel och tar del av fortsatt kursinnehåll

 

 Varmt välkommen önskar Annelie, Anna och Josefine

_________________________________****____________________________________________________

 

Kursinfo - scrolla ner!

- välkommen med kursanmälan! Formuläret hittar Du i huvudmenyn.

- din anmälan är bindande med 14 dagars ångerrätt från det att du fått vår bekräftelse. Bekräftelse på din anmälan kommer via mail inom några dagar, liksom fakturan. Fakturan ska betalas inom 14 dagar, dock ska fakturan  vara betald innan kursen startar (vilket ibland innebär kortare betalningstid än 14 dagar).

- vi fyller kontinuerligt på med nya starter, lämna gärna intresseanmälan! 

 

Valp 1 (hette tidigare "Valpkurs")

I Valp 1 jobbar vi med grundläggande övningar som syftar till att bygga en god relation och ett gott samarbete mellan dig och din valp. Vi tränar in grunderna för kontakt, sitt, ligg, gå fint i kopplet, hälsa fint, inkallning m. m. Vi blandar de praktiska övningarna med teori bl a om valpens skötsel och behov och hur vi som hundägare kan hjälpa valpen att fungera på ett bra sätt i sin nya familj och vardag. Kursen är för valpar mellan 10 veckor upp till 6 månader.

6 x 1.5 tim Pris:1980 kr. Max 6 deltagare.

Sagt om kursen: ”Min hund och jag tyckte det var en toppenkurs!”, ”Bra progression i övningarna”, ”Många bra aha-upplevelser”, ”Kanon!”, ”Lugn och trygg miljö för hunden”, ”Bra att kunna vara inne och ute”.

 

Start 7/11.  Torsdagar 7/11, 14/11, 21/11, 28/115/12 och 12/12 kl 17-18.30.

Instruktör: Anna Björling. Full

Start 13/11.  Kursdatum onsdagar 13/11, 20/11, 27/11, 4/12, 11/12 och 18/12  kl 17.00-18.30.

Instruktör: Anna Björling. Full

 

Valp2/Vardagslydnad I  

Valp2/Vardagslydnad är för dig som har en hund från (5) 6 månader och som gått Valp1 (eller vår tidigare Valpkurs) här på Hundens & Djurens beteendecenter. Här jobbar vi vidare med försvåringar och nya övningar och ger dig verktygen att skapa en fungerande vardag tillsammans med din hund. I kursen är det stort fokus på övningar för impulskontroll, dvs få hunden att samarbeta och fokusera även då det finns störningar som t ex andra hundar. Vi jobbar även med andra grundläggande övningar som t ex gå fint i kopplet, inkallning och stadga samt olika aktiveringsalternativ. Vi blandar de praktiska övningarna med teori t ex om inlärningsprinciper, träningsmotivation och hundspråk.

5 x 1.5 tim Pris: 1650 kr. Max 6 deltagare.

Sagt om kursen: ”Övningar som hunden tycker är kul”, ”Bästa jag varit med om. Även hunden supernöjd”, ”Toppen-instruktör”, ”Bra struktur”, ”Relationsskapande och självförtroendehöjande för hund (och ägare)”.

 

 * Start 13/11. Kursdatum onsdagar 13/11, 20/11, 27/11, 4/12  och 11/12  kl 19.00-20.30.  Instruktör: Anna Björling. Full

 

Vardagslydnad I  NY!

 Missade du att gå valpkurs och nu är din hund över 6 månader? Har du en äldre hund som du inte gått kurs med tidigare? Eller har du gått valpkurs men känner att det skulle vara bra med lite repetition blandat med nya övningar? Då är detta kursen för dig! I denna kurs jobbar vi med grundläggande övningar som syftar till att bygga en god relation och ett gott samarbete mellan dig och din hund. Vi tränar in grunderna för kontakt, sitt, ligg, gå fint i kopplet, inkallning m. m. Vi blandar de praktiska övningarna med teori bl a om inlärning, ledarskap och hundmöten. Denna kurs är på 6 tillfällen och täcker upp viktig information från valpkursen men med teori anpassad för hundar från 6 månader.

 6 x 1.5 tim Pris: 1980 kr. Max 6 deltagare.

 

 

Vardagslydnad II 

 Vardagslydnad II är för dig som har gått Valp2, Vardagslydnad I eller motsvarande kurs.

I kursen bygger vi vidare på vardagsövningar för t ex följsamhet och stadga. Vi lägger på fler störningar i träningen och bygger uthållighet genom att t ex öka tiden i olika övningar.  Vi tränar på hundmöten, vi börjar jobba med långt/utan koppel och hela tiden strävar vi mot att få hunden att allt oftare kunna välja dig framför annat intressant :). Vi introducerar även klicker som ett hjälpmedel i träningen. Vi blandar de praktiska övningarna med teori t ex om inlärningsprinciper, störningsträning och aktivitetsnivå. 

5 x 1.5 tim. Pris: 1650 kr. Max 6 deltagare.

Sagt om kursen: ”Bra påbyggnad från tidigare kurser”, ”Kul, har en röd tråd”, ”Övningar anpassningsbara till varje individ”

 

 * Start 26/10. Kursdatum Lördagar 26/10, 2/11, 9/11, 16/11 och 23/11 kl 10.30-12.00.

Instruktör: Anna Björling.  Full

 

 

Nose Work I

Nose work är en ny officiell hundsport och en superkul aktivering utvecklad från specialsökshundarnas arbete. I nybörjarkursen lär vi våra hundar att söka den första doften av tre, eucalyptus. Eucalyptusen söks sedan i behållarsök och inomhussök. Kursen kan med fördel genomgås som en fantastiskt rolig aktivering eller som förberedelse för att gå vidare till Nose work II och tävla! Nose work I är kursen som passar alla hundar från 6 månader, inga förkunskaper krävs. Kursen ges på 5 x 1.5 tim alt 3 x 3 tim. 1650 kr. Max 6 deltagare.

Sagt om kursen: "Det roligaste jag gjort med min hund", "Fem stjärnor av fem möjliga!"

 OBS! Vi ger 200 kr rabatt på kurserna då den ges av instruktör under utbildning. Pris för kursen 1450 kr.

 

* Start 26/10. Kursdatum Lördagar 26/10, 2/11, 9/11, 16/11 och 23/11 kl 8.30-10.00. 

Instruktör: Anna Björling. Full

 

Nose Work II

Vi fortsätter att utveckla våra hundars sökarbete på doften eucalyptus då vi successivt ökar svårighetsgraden. Fokus ligger på utomhussök och fordonssök och vi har mer teori om hundens nos. Kursen avslutas med en träningstävling. Kursen ges på centret i centrala Linköping och som längst bort i Slaka, ca 15 min med bil från centret. Plats meddelas närmare. Förkunskapskrav: Nose Work I med sökarbete på doften eukalyptus i behållarsök och inomhussök. Kursen ges på  5 x 1.5 tim. 1650 kr. Max 6 deltagare. 

Sagt om kursen: "Mycket bra teorigenomgång", "Jättekul och utvecklande för mig och min hund", "Inspirerande instruktör som kan sin sak" "Skönt att få prova tävlingssök".

 Återkommer 2020

  

Nose Work III

Du som gått igenom de fyra momenten i delkurs I och II är välkomna på delkurs III för finlir :)! Här fokuserar vi på att utöka ekipagets kunskaper i koppelhantering, sökstruktur och mer avancerade gömmor. Kursen avslutas med en träningstävling. Kursen ges inomhus på centret i centrala Linköping. Förkunskapskrav:  NWI och NWII eller motsvarande. Kursen ges på  5 x 1.5 tim. 1650 kr. Max 6 deltagare. 

Återkommer 2020

  

Klick & trick 

Är du nyfiken på klickerträning?  Vill du bli effektivare i träningen? Vill du stärka samarbetet och ha jätteroligt med din hund? Här är kursen för dig! Klick & trick är en grundkurs för dig som inte har tränat med klicker förut. Klickerträning kan appliceras i all möjlig hundträning. Hunden blir mer kreativ och delaktig i inlärningen, har roligt och lär sig snabbare. Du som hundägare blir en tydligare tränare då du får lättare att se detaljerna i olika moment. Även för valpar.

4 x 1.5 tim. Pris: 1320 kr. Max 6 deltagare.

Sagt om kursen:  "Bra introduktion till klicker", "Fick många tips för att jobba vidare hemma", "Relevant teori, tydligt kopplad till övningarna", "Passar alla hundar", "Omväxlande övningar", "Så jä**a kul!"

 

Aktivera mera

Aktivering mår alla hundar bra av. Utan tillräcklig stimulans av hundens hjärna kan den bli rastlös och hitta på saker att göra som matte och/husse inte alltid uppskattar. På den här kursen får du lära dig hur du med enkla medel kan aktivera din hund och förgylla dess vardag. Som en extra bonus blir du en intressant resurs för din hund -det är ju du som bjuder på allt kul som händer! Vi tränar balans, gör problemlösnings- och nosövningar samt tar en aktiv promenad. Inga förkunskaper krävs, passar alla hundar. 

 Återkommer 2020

 

Tematräning 
Tematräningarna är träningstillfällen där man anmäler sig till ett enstaka tillfälle på aktuellt tema! Det kan vara exempelvis inkallning, nose work fordonssök, nose work "träna inför tävling", rallylydnad nybörjarbana, ringträning, trickträning, följsamhet i koppel, kontaktövningar med mera. 

 Nose work, tema"träna inför tävling": Du får på tid söka i angivna moment utan att du vet vart gömmorna finns. I slutet av passet tar vi en fika i vår fina lokal och du får dina tider och dina resultat med dig hem.  

 Återkommer 2020