Kurser 2020 - öppna för anmälan!

Klicka på kursen för info och anmälan i vårt nya förenklade anmälningssystem!

* Valpkurs 4/10

 Nya kurser läggs upp regelbundet. Hittar du inte den kurs du söker så skicka gärna in en intresseanmälan på info@beteendecenter.se så får du ett mail när nya kurser läggs upp.

 

 

 

Att gå kurs hos Hundens och Djurens Beteendecenter: 

- Nöjd hund- och kundgaranti, dvs nöjd efter fullt genomgången kurs eller pengarna tillbaka

- Du och Din hund blir trevligt och professionellt bemötta av välutbildad och serviceinriktad instruktör

- Du får gott om instruktörstid då ni är 4 - 6 ekipage på kurs

- Du dricker gott kaffe/te under teorigenomgångar eller pauser

 - Du och Din hund har det varmt och skönt i vår fina träningslokal på 120 kvm på Drottningg 36 i centrala Linköping 

 - Du kan avnjuta Trädgårdsföreningens vackra miljö när delar av kursen ges utomhus under vår och sommar

- Alla i familjen är välkomna då jag ser mycket positivt på att alla engagerar sig i hunden och får samma information. Barn är välkomna om de är stora nog att stanna hos hunden och inte störa andra kursdeltagare.

- Du tar ansvar för att din hund är frisk, försäkrad och vaccinerad

OBS: - Löptik kan inte komma med på kurs, ägaren/-na kommer med fördel och tar del av fortsatt kursinnehåll

 

 Varmt välkommen! 

_________________________________****____________________________________________________

 

Kursutbud

 

Valp 1

I Valp 1 jobbar vi med grundläggande övningar som syftar till att bygga en god relation och ett gott samarbete mellan dig och din valp. Vi tränar in grunderna för kontakt, sitt, ligg, gå fint i kopplet, hälsa fint, inkallning m. m. Vi blandar de praktiska övningarna med teori bl a om valpens skötsel och behov och hur vi som hundägare kan hjälpa valpen att fungera på ett bra sätt i sin nya familj och vardag. Kursen är för valpar mellan 10 veckor och 6 månader.

Sagt om kursen: ”Min hund och jag tyckte det var en toppenkurs!”, ”Bra progression i övningarna”, ”Många bra aha-upplevelser”, ”Kanon!”, ”Lugn och trygg miljö för hunden”, ”Bra att kunna vara inne och ute”.

6 x 1.5 tim, 1980 kr, max 6 deltagare

START: 4/10 klicka här

 

Vardagslydnad 1 /Valp 2 

Vardagslydnad 1/Valp 2 är för dig som har en hund från 5 månader och som gått Valp1 (eller vår tidigare Valpkurs) här på Hundens & Djurens beteendecenter. Här jobbar vi vidare med försvåringar och nya övningar och ger dig verktygen att skapa en fungerande vardag tillsammans med din hund. I kursen är det stort fokus på övningar för impulskontroll, dvs få hunden att samarbeta och fokusera även då det finns störningar som t ex andra hundar. Vi jobbar även med andra grundläggande övningar som t ex gå fint i kopplet, inkallning och stadga samt olika aktiveringsalternativ. Vi blandar de praktiska övningarna med teori t ex om inlärningsprinciper, träningsmotivation och hundspråk. 

Sagt om kursen: ”Övningar som hunden tycker är kul”, ”Bästa jag varit med om. Även hunden supernöjd”, ”Toppen-instruktör”, ”Bra struktur”, ”Relationsskapande och självförtroendehöjande för hund (och ägare)”.

5 x 1.5 tim, 1650 kr, max 6 deltagare

 

 

Vardagslydnad 1 

 Missade du att gå valpkurs och nu är din hund över 6 månader? Har du en äldre hund som du inte gått kurs med tidigare? Eller har du gått valpkurs men känner att det skulle vara bra med lite repetition blandat med nya övningar? Då är detta kursen för dig! I denna kurs jobbar vi med grundläggande övningar som syftar till att bygga en god relation och ett gott samarbete mellan dig och din hund. Vi tränar in grunderna för kontakt, sitt, ligg, gå fint i kopplet, inkallning m. m. Vi blandar de praktiska övningarna med teori bl a om inlärning, ledarskap och hundmöten. Denna kurs är på 6 tillfällen och täcker upp viktig information från valpkursen men med teori anpassad för hundar från 6 månader.

Sagt om kursen: "Mycket bra övningar, lätta att repetera hemma", "Mycket givande och lärorik", "Väldigt positivt med liten grupp", "Skönt att få hjälp med min hund som skällde på andra hundar", "Instruktören ger bra och sakliga svar".

 6 x 1.5 tim, 1980 kr, max 6 deltagare

Start:

 

Vardagslydnad 2 

 Vardagslydnad II är för dig som har gått Valp2, Vardagslydnad I eller motsvarande kurs.

I kursen bygger vi vidare på vardagsövningar för t ex följsamhet och stadga. Vi lägger på fler störningar i träningen och bygger uthållighet genom att t ex öka tiden i olika övningar.  Vi tränar på hundmöten, vi börjar jobba med långt/utan koppel och hela tiden strävar vi mot att få hunden att allt oftare kunna välja dig framför annat intressant :). Vi introducerar även klicker som ett hjälpmedel i träningen. Vi blandar de praktiska övningarna med teori t ex om inlärningsprinciper, störningsträning och aktivitetsnivå. 

Sagt om kursen: ”Bra påbyggnad från tidigare kurser”, ”Kul, har en röd tråd”, ”Övningar anpassningsbara till varje individ”

5 x 1.5 tim, 1650 kr, max 6 deltagare

Start:

 

Nose Work 1

Nose work är en ny officiell hundsport och en superkul aktivering utvecklad från specialsökshundarnas arbete. I nybörjarkursen lär vi våra hundar att söka den första doften av tre, eucalyptus. Eucalyptusen söks sedan i behållarsök och inomhussök. Kursen kan med fördel genomgås som en fantastiskt rolig aktivering eller som förberedelse för att gå vidare till Nose work II och tävla! Nose work I är kursen som passar alla hundar från 6 månader, inga förkunskaper krävs. 

Sagt om kursen: "Det roligaste jag gjort med min hund", "Fem stjärnor av fem möjliga!"

5 x 1.5 tim, 1650 kr, max 6 deltagare

Start:

  

Nose Work 2

Vi fortsätter att utveckla våra hundars sökarbete på doften eucalyptus då vi successivt ökar svårighetsgraden. Fokus ligger på utomhussök och fordonssök och vi har mer teori om hundens nos. Kursen avslutas med en träningstävling. Kursen ges på centret i centrala Linköping och som längst bort i Slaka, ca 15 min med bil från centret. Plats meddelas närmare. Förkunskapskrav: Nose Work I med sökarbete på doften eukalyptus i behållarsök och inomhussök.

Sagt om kursen: "Mycket bra teorigenomgång", "Jättekul och utvecklande för mig och min hund", "Inspirerande instruktör som kan sin sak" "Skönt att få prova tävlingssök".

5 x 1.5 tim, 1650 kr, max 6 deltagare

Start: