PERSONAL

Här till höger kan du scrolla ner och läsa om mina kollegor. Oavsett instruktörens utbildningsbakgrund eller pågående utbildning så får du samma kurs tillsammans med din hund - kvaliteten säkerställs fortlöpande med gemensam bemötandepolicy, kursplaneringar och internutbildning - allt för att motsvara våra egna högt satta krav.

Emma och jag är forna kurskompisar från assistanshundtränarutbildningen och delar också intresset för forskning. Vi samarbetar inom nose work och Emma är också lärare på vår instruktörsutbildning!

Tove, Anna och Josefine går sin instruktörsutbildning hos oss på Hundens och djurens beteendecenter där vi ställer kunskap, kvalitet och bemötande i centrum. De genomgår en gedigen utbildning och dessutom extra internutbildning som ska komma dig som hundägare till nytta genom bästa möjliga kurs till dig och din hund. Tove har stor kunskap och erfarenhet inom idrott och hälsa och vi är så glada att kunna erbjuda dig och din hund kursen "Träna tillsammans"! Anna har stor kunskap och erfarenhet inom personspår.

Ida är etolog, klicker och nose workinstruktör från Örkelljunga utbildningscentrum samt freestyleinstruktör från SHFK. Ida instruktörsutbildas också internt på Hundens och djurens beteendecenter och sköter administrationen. Ida har stort intresse och erfarenhet av handling och utställning och håller i vår kursnyhet - Handling för utställning!

Varmt välkommen med din hund till oss!

Annelie

 

SCROLLA FÖR INFO OM DIN INSTRUKTÖR (bokstavsordning)

 

 Anna och Kiwi

Anna Björling

* Civilingenjör Industriell ekonomi, Linköpings tekniska högskola, 1986. I mina roller som chef, projektledare och utvecklingsledare har jag under årens lopp gått en mängd olika kurser bl a inom områdena ledarskap, kommunikation och förändringsledarskap.

* Instruktörsutbildning valp- och vardagslydnad, Hundens och djurens beteendecenter, Linköping, klar nov-18

* Internutbildning Valp- och vardagslydnad, Hundens och djurens beteendecenter, Linköping, 2018

"Jag är i botten civilingenjör och har de senaste 11 åren haft min huvudsakliga anställning inom Region Östergötland där jag arbetat med utvecklingsfrågor inom sjukvården. Jag har alltid haft ett stort intresse för djur, speciellt hundar, och sedan början på 2000-talet har jag också haft egen hund.

Efter över 30 års yrkesverksamt liv har längtan att få arbeta med mitt stora intresse växt sig så starkt att jag hoppade på utbildningen till hundinstruktör. Genom utbildningen har jag fått fördjupad förståelse för hundens inlärning och beteenden och det fascinerar mig hur smidigt det är att träna hund med ett vetenskapligt grundat synsätt på hundträning.

Jag har för närvarande en schäfertik, Kiwi, som är 3 år och tillsammans är vi aktiva framförallt i brukssporterna Spår och Sök samt i Nose work. 

Jag är väldigt fascinerad av hundars goda luktsinne och det fantastiska arbete de kan göra med hjälp av det. Det så roligt att utveckla samarbetet med sin hund genom de olika sporterna. Hunden är överlägsen oss människor gällande luktsinnet och det gäller för oss att låta den arbeta självständigt och lita på den. Vi förare bidrar med att förklara ramarna - vad det är vi vill att hunden ska göra i nosarbetet. Det blir ett ömsesidigt lärande och samarbetet ger stor glädje och tillfredsställelse och det stärker banden mellan hund och människa."
____________________________________****___________________________________________

Emma och Bobbo FOTO

Emma Wallin

Legitimerad psykolog, 2010, Uppsala universitet

* Chicken camp 1-5, House-of-learning, 2013 för Bob Bailey

Beteendetekonolog med inriktning assistanshund, 2014

* Certifierad assistanshundsinstruktör nivå 1, 2014

* Certifierad nose work instruktör och doftprovsdomare, Dala hundservice, 2014

* Specialsökutbildning, Advanced Canine Technologies, 2015

* Fortbildningar, seminarier och träning av specialsök och nose work med Ron Gaunt, Simon Prins, Fred Helfers, Eric Burchell

"Jag har alltid varit intresserad av inlärning och beteenden, både hos människor och hundar. Idag är jag legitimerad psykolog och arbetar som doktorand i psykologi vid Uppsala universitet. Jag utgår från ett vetenskapsbaserat synsätt i min hundträning och är tacksam att ha fått kunskap om hur inlärning fungerar i praktik och teori av duktiga djurtränare som Marie Fogelquist, Mats Hedlund och Bob Bailey.

Vid sidan av min forskarutbildning är jag assistanshundtränare, instruktör och föreläsare. Har själv två hundar som jag tränar och tävlar i Nose Work och strävar ständigt efter att utveckla mina kunskaper. Har bland annat tränat med olika instruktörer inom nosarbete såsom Simon Prins, Eric Burchell, Ron Gaunt och Fred Helfers.

I mitt arbete på hundens och djurens beteendecenter ser jag fram emot att träffa nose workentusiaster samt att undervisa på kommande instruktörsutbildningar."

____________________________________****___________________________________________

 DSC_0175

 Ida Milton

* Kandidatexamen i Biologi, Linköpings universitet, 2013

* Ledarutbildning, Studiefrämjandet, 2014

* Ringsekreterare för Hundutställning sedan 2015

* Masterexamen i Etologi, Linköpings Universitet, 2016

* Ledamot i utbildningsutskottet i Östergötlands kennelklubbs styrelse, 2017

* Resurshundförare, Örkelljunga utbildningscentrum, 2017

* Hundinstruktör/träningscoach - inriktning aktivering, ÖUC, 2017

* Träningsutbildning klicker, ÖUC, 2017

* Certifierad nose work-instruktör och doftprovsdomare, ÖUC, 2017

* Fortbildning för instruktörer nose work (för Ron Gaunt, Fred Helfers, Emma Wallin, Mats Hedström), Dala hundservice, Håverud, 2017

* Fortbildning nose work klass 2, Susanne Lindberg, Vadstena, 2018

* Freestyle steg 1 instruktörsutbildning, Svenska hundfreestyleklubben, Karlstad, 2018

* Instruktörsutbildning valp- och vardagslydnad, Hundens och djurens beteendecenter, Linköping, klar nov-18 

* Internutbildning Valp- och vardagslydnad, Hundens och djurens beteendecenter, Linköping, 2018

"Jag är 26 år och bor i Linköping med sambo, tre hundar och en katt. Jag har varit omgiven av hundar i hela mitt liv och har i dag två whippetar och en galgo espanol. Min dröm har alltid har varit att få jobba med hundar vilket resulterat i att jag idag är etolog och hundtränare med ambitionen att hålla hundkurser och kunna sprida kunskapen om hur och varför hunden är människans bästa vän.

 Jag är mycket aktiv inom hundutställning och juniorhandling och har testat på hundsporter såsom agility, freestyle och nose work. Min nyligen avslutade utbildning gjorde att jag fått upp ögonen för nose work och att kunna ha hunden som resurs i vården. På beteendecenter ser jag fram emot att bl a hålla ringträning, nose workkurser och föreläsningar. En ambition i framtiden är ett projekt där hemlösa hundar och ungdomar med psykisk ohälsa kan dra nytta av varandra, där vi får slutprodukten av färre utsatta, bättre mående hundar och ungdomar i vårt samhälle. Att erbjuda möten innehållande samarbete, hundträning och kunskap tror jag är en win-win situation både för hund och människa."

____________________________________****____________________________________________

Josefine Åhsberg

Information kommer inom kort

 

___________________________________****___________________________________________

Tove och Vera för hemsidan

Tove Johanson

* Gymnasielärarexamen idrott och hälsa, Linnéuniversitetet i Kalmar, 2008

* Grundskollärarexamen idrott och hälsa, naturkunskap, svenska och matematik, Linnéuniversitetet i Kalmar, 2008

* Avancerat friluftsliv och äventyrsidrott, Linnéuniversitetet Kalmar, 2009

* Coaching och ledarskap, Linnéuniversitetet Växjö, 2010

* Internationellt friluftsliv och äventyrsidrott, Linnéuniversitetet Kalmar, 2010

* Magisterexamen i Miljö- och utomhuspedagogik, Linköpings universitet, 2013

* Ledarskap och säkerhet, Linnéuniversitetet Växjö, 2013

* Kursdesign, examination och utvärdering, Linköpings universitet, 2014

* Hälsocoach, Itrim Academy Stockholm, 2016

* Instruktörsutbildning valp- och vardagslydnad, Hundens och djurens beteendecenter, Linköping, klar nov-18 

* Internutbildning Valp- och vardagslydnad, Hundens och djurens beteendecenter, Linköping, 2018

"Jag är i grunden lärare i idrott och hälsa och har de senaste sex åren arbetat på Linköpings universitet där jag är ämnesansvarig för idrott och hälsa.

Jag lever med dvärgschnauzern Vera och jag fullkomligt älskar sättet hon lär mig leva på! Så enkelt att sova när en är trött, njuta så fort solen tittar fram eller ett löv blåser förbi, leka och busa och vila lite varje dag och vara mycket i naturen. Hon har även lärt mig att det inte alltid är så enkelt att vara hund i en stressad människovärld och att en hundägare kan behöva långt mer kunskap för att hjälpa sin hund hantera olika situationer än jag vad kunde föreställa mig när Vera kom in i mitt liv. Jag började läsa allt jag kom över för att lära mig så mycket som möjligt om hundars beteenden, känslor och inlärning och under 2017 började jag utbilda mig till hundinstruktör i valp- och vardagslydnad här på centret. Som instruktör har jag stor användning av mina tidigare kompetenser i kursplanering, coachning och ledarskap men också träning då vi nu drar igång ett kursprojekt för din och din hunds välmående! Jag tycker att det ska bli så spännande att få möta alla hundägare och hundar på kurs framöver! "

____________________________________****___________________________________________

SLUTAT HOS OSS

  Melinda o Pirat

Melinda Samuelsson

Melinda och Pirat har nu slutat hos oss för att flytta till  hemstaden. Vi önskar dem varmt lycka till i fortsättningen!