PERSONAL

Här till höger kan du scrolla ner och läsa om mina kollegor. Oavsett instruktörens utbildningsbakgrund eller pågående utbildning så får du samma kurs tillsammans med din hund - kvaliteten säkerställs fortlöpande med gemensam bemötandepolicy, kursplaneringar och internutbildning - allt för att motsvara våra egna högt satta krav.

Emma och jag är forna kurskompisar från assistanshundtränarutbildningen och delar också intresset för forskning. Vi samarbetar inom nose work och Emma är också lärare på vår instruktörsutbildning!

Anna och Josefine har gått  sin instruktörsutbildning hos oss på Hundens och djurens beteendecenter (2017-2018), där vi ställer kunskap, kvalitet och bemötande i centrum. De har genomgått en gedigen utbildning som kommer dig som hundägare till nytta genom bästa möjliga kurs till dig och din hund. 

Varmt välkommen med din hund till oss!

Annelie

 

SCROLLA FÖR INFO OM DIN INSTRUKTÖR (bokstavsordning)

 

 

 Anna och Kiwi

Anna Björling

* Civilingenjör Industriell ekonomi, Linköpings tekniska högskola, 1986. I mina roller som chef, projektledare och utvecklingsledare har jag under årens lopp gått en mängd olika kurser bl a inom områdena ledarskap, kommunikation och förändringsledarskap.

* Instruktörsutbildning valp- och vardagslydnad, Hundens och djurens beteendecenter, Linköping, 2017-2018

* Internutbildning Valp- och vardagslydnad, Hundens och djurens beteendecenter, Linköping, 2018

"Jag är i botten civilingenjör och har de senaste 11 åren haft min huvudsakliga anställning inom Region Östergötland där jag arbetat med utvecklingsfrågor inom sjukvården. Jag har alltid haft ett stort intresse för djur, speciellt hundar, och sedan början på 2000-talet har jag också haft egen hund.

Efter över 30 års yrkesverksamt liv har längtan att få arbeta med mitt stora intresse växt sig så starkt att jag hoppade på utbildningen till hundinstruktör. Genom utbildningen har jag fått fördjupad förståelse för hundens inlärning och beteenden och det fascinerar mig hur smidigt det är att träna hund med ett vetenskapligt grundat synsätt på hundträning.

Jag har för närvarande en schäfertik, Kiwi, som är 4 år och tillsammans är vi aktiva framförallt i brukssporterna Spår och Sök samt i Nose work. 

Jag är väldigt fascinerad av hundars goda luktsinne och det fantastiska arbete de kan göra med hjälp av det. Det så roligt att utveckla samarbetet med sin hund genom de olika sporterna. Hunden är överlägsen oss människor gällande luktsinnet och det gäller för oss att låta den arbeta självständigt och lita på den. Vi förare bidrar med att förklara ramarna - vad det är vi vill att hunden ska göra i nosarbetet. Det blir ett ömsesidigt lärande och samarbetet ger stor glädje och tillfredsställelse och det stärker banden mellan hund och människa."
____________________________________****___________________________________________

Emma och Bobbo FOTO

Emma Wallin

Legitimerad psykolog, 2010, Uppsala universitet

* Chicken camp 1-5, House-of-learning, 2013 för Bob Bailey

Beteendetekonolog med inriktning assistanshund, 2014

* Certifierad assistanshundsinstruktör nivå 1, 2014

* Certifierad nose work instruktör och doftprovsdomare, Dala hundservice, 2014

* Specialsökutbildning, Advanced Canine Technologies, 2015

* Fortbildningar, seminarier och träning av specialsök och nose work med Ron Gaunt, Simon Prins, Fred Helfers, Eric Burchell

"Jag har alltid varit intresserad av inlärning och beteenden, både hos människor och hundar. Idag är jag legitimerad psykolog och arbetar som doktorand i psykologi vid Uppsala universitet. Jag utgår från ett vetenskapsbaserat synsätt i min hundträning och är tacksam att ha fått kunskap om hur inlärning fungerar i praktik och teori av duktiga djurtränare som Marie Fogelquist, Mats Hedlund och Bob Bailey.

Vid sidan av min forskarutbildning är jag assistanshundtränare, instruktör och föreläsare. Har själv två hundar som jag tränar och tävlar i Nose Work och strävar ständigt efter att utveckla mina kunskaper. Har bland annat tränat med olika instruktörer inom nosarbete såsom Simon Prins, Eric Burchell, Ron Gaunt och Fred Helfers.

I mitt arbete på hundens och djurens beteendecenter ser jag fram emot att träffa nose workentusiaster samt att undervisa på kommande instruktörsutbildningar."

____________________________________****___________________________________________ 

 JÅ

 Josefine Åhsberg

* Instruktörsutbildning, Hundens och Djurens Beteendecenter, Linköping.

  Valp, vardagslydnad samt grund klicker. 2017-2018

* Ledarskapsutbildning. ”How to lead a research group”, Linköpings Universitet, 2016

* Doktorsexamen i Medicinsk Vetenskap, Linköpings Universitet, 2014

* Gyminstruktör hos Friskis&Svettis 2010

* Medicine Master (2 år) i Medicinsk Biologi, Linköpings Universitet, 2008

 

 

Jag har alltid älskat djur, natur och vetenskap och min dröm om att ha min alldeles egna hund gick i uppfyllelse 2010 när jaktlabradortiken Tesla kom in i mitt liv. Som den första hunden i familjen kom Tesla att bli den där kompisen man testar en massa nytt med! Tillsammans har vi hunnit med valpkurs, vardagslydnad, kantarellsök, personsök, jaktapportering, viltspår, agility, tävlingslydnad, nose work och otaliga promenader och löprundor. Samma år (2010) startade jag min forskarutbildning, och kombinationen av forskning och livet med hund visade sig vara både utmanande och otroligt givande. Sommaren 2016 utökades familjen med ytterligare en jaktlabbe som under sina första år hunnit visa mig dels hur olika två hundindivider kan vara även om de växer upp i samma miljö, dels hur fantastiskt det är att leva med flera hundar och få bevittna deras språk sinsemellan. För att utvecklas ännu mer som både hundägare och hundtränare så påbörjade jag 2017 instruktörsutbildningen här på Beteendecenter. Här får jag verkligen möjlighet att kombinera min kärlek till djur med vetenskapligt baserade metoder för inlärning!

 ___________________________________****___________________________________________