KURSER och EVENEMANG ÖPPNA FÖR ANMÄLAN! 

Härlig valp- & vardagslydnad online m support - för både valpar, unghundar och vuxna hundar

 

Finns inte plats/kurs som du söker? Varmt välkommen med intresseanmälan nedan!

VALPKURS

* VARDAGSLYDNAD 1/VALP 2

* VARDAGSLYDNAD 1

* VARDAGSLYDNAD 2

* NOSE WORK 1

* NOSE WORK 2

* NOSE WORK 3

* DOFTPROV NOSE WORK

* TRÄNINGSTÄVLING NOSE WORK

 

 

 

 

Att gå kurs hos Hundens och Djurens Beteendecenter: 

- Du lär dig träna din hund så den har förväntan, inte aktar sig för smärta eller obehag

- Nöjd hund- och kundgaranti, dvs nöjd efter fullt genomgången kurs eller pengarna tillbaka

- Du och din hund blir trevligt och professionellt bemötta av välutbildad och serviceinriktad instruktör

- Du får gott om instruktörstid då ni är 6 ekipage på kurs

- Du dricker gott kaffe/te under teorigenomgångar eller pauser

- Du tar ansvar för att din hund är frisk, försäkrad och vaccinerad

OBS: - Löptik kan inte komma med på kurs, ägaren/-na kommer med fördel och tar del av fortsatt kursinnehåll

 

 Varmt välkommen! 

_________________________________****____________________________________________________

Kursutbud

Valp 1

Varmt välkomna till valpkurs 1! Här delger vi er många bra råd och verktyg för att ni ska få ett härligt hundliv tillsammans. Vi jobbar med grundläggande övningar som bygger en god relation och ett gott samarbete mellan dig och din valp. Vi tränar in grunderna för kontakt, sitt, ligg, gå fint i kopplet, hälsa fint, inkallning mm. Vi blandar de praktiska övningarna med teori, bl a om valpens skötsel och behov och hur vi som hundägare kan hjälpa valpen att fungera på ett bra sätt i sin nya familj och vardag. Kursen är för valpar från 10 veckor till sex månader. För bästa möjliga kvalitet tar vi in max sex valpar på kurs.

Sagt om kursen: ”Fantastisk kurs, så nöjda. Otroligt genomtänkt upplägg, väldigt proffsigt." "Bästa valpkursen jag gått under alla år", "Min hund och jag tyckte det var en toppenkurs!”, ”Lugn och trygg miljö för hunden”, ”Så skönt att vara inne och lagom mycket ute” "Visste inte att det fanns så många detaljer som gör sådan skillnad".

6 x 1.5 tim. 2340 kr.  6 deltagare. Instruktörer: Megan Wilson

Lämna gärna intresseanmälan HÄR så kommer ett mail när nästa kurs öppnar för anmälan! 

Kurs öppen för anmälan: 

 

 

Valpkurs Privat med onlinematerial

 Vi ses 4 x 1 timma och går igenom praktiska övningar och du har möjlighet att ställa frågor om just din valps beteenden. Online hittar du sedan de praktiska övningarna i text och video och viktig teori, bl a om ledarskap, hundspråk, valpens skötsel och behov och hur du som hundägare kan hjälpa valpen att fungera på ett bra sätt i sin nya familj och vardag. Materialet online är mer omfattande än det vi går genom vid våra träningar och är precis detsamma som för vår mycket uppskattade valpkurs. 

Privatkursen ger många bra råd och verktyg för att ni ska få ett härligt hundliv tillsammans. Vi jobbar t ex med grundläggande övningar som bygger en god relation och ett gott samarbete mellan dig och din valp. Vi tränar in grunderna för kontakt, sitt, ligg, gå fint i kopplet, hälsa fint, inkallning mm.

Kursen är för valpar från 10 veckor till sex månader. Alla i familjen är varmt välkomna att följa med på kursen!

KURSDATUM: 4 veckor i rad, på måndagar eller onsdagar, alltid samma veckodag och tid efter överenskommelse.

TID: 15.30 -16.30

KURSENS OMFATTNING: 4 x 1 tim samt allt valpkursmaterial online under kursen och ytterligare en månad därefter. 2400 kr. INSTRUKTÖR: Annelie Andersson

Maila oss på info@beteendecenter.se med önskemål om dag så återkommer vi med förslag på startdatum.

 

Vardagslydnad 1 /Valp 2 

Varmt välkommen till fortsättningskurs för dig som gått Valp1 här på Hundens & Djurens beteendecenter! Här jobbar vi vidare med försvåringar och nya övningar och ger dig verktygen att skapa en fungerande vardag tillsammans med din unghund som kanske har spritt i kroppen och hormoner som gör sig påminda. I kursen är det stort fokus på övningar för impulskontroll, dvs få hunden att samarbeta och fokusera även då det finns störningar som t ex andra hundar. Vi jobbar även med andra grundläggande övningar som t ex gå fint i kopplet, inkallning och stadga samt olika aktiveringsalternativ. Vi blandar de praktiska övningarna med teori t ex om inlärningsprinciper, träningsmotivation och hundspråk. 

Sagt om kursen: ”Övningar som hunden tycker är kul”, ”Bästa jag varit med om. Även hunden supernöjd”, ”Toppen-instruktör”, ”Bra struktur”, ”Relationsskapande och självförtroendehöjande för hund (och ägare)”.

 

Som en extra bonus och service ger vi dig tillgång till övningar och teori på en lärplattform! Så skulle du vara sjuk eller inte kunna komma varje gång så har du alla möjligheter att ta del av hela kursen i form av beskrivningar i text och videoklipp på teori och övningar! Lärplattformen ger dig också möjlighet att låta din eventuella familj se och läsa vad vi gör på kursen!
 

5 x 1.5 tim. 1950 kr. 6 deltagare. Instruktör: Megan Wilson

Lämna gärna intresseanmälan HÄR så kommer ett mail när nästa kurs öppnar för anmälan!

Kurs öppen för anmälan: 

 

 Vardagslydnad 1 

 Missade du att gå valpkurs och nu är din hund över 6 månader? Har du en äldre hund som du inte gått kurs med tidigare? Eller har du gått valpkurs men känner att det skulle vara bra med lite repetition blandat med nya övningar? Då är detta kursen för dig! I denna kurs jobbar vi med grundläggande övningar som syftar till att bygga en god relation och ett gott samarbete mellan dig och din hund. Vi tränar in grunderna för kontakt, sitt, ligg, gå fint i kopplet, inkallning m. m. Vi blandar de praktiska övningarna med teori bl a om inlärning, ledarskap och hundmöten. Denna kurs är på 6 tillfällen och täcker upp viktig information från valpkursen men med teori anpassad för hundar från 6 månader.

Som en extra bonus och service ger vi dig tillgång till övningar och teori på en lärplattform! Så skulle du vara sjuk eller inte kunna komma varje gång så har du alla möjligheter att ta del av hela kursen i form av beskrivningar i text och videoklipp på teori och övningar! Lärplattformen ger dig också möjlighet att låta din eventuella familj se och läsa vad vi gör på kursen!
 

Sagt om kursen: 

"Mycket bra övningar, lätta att repetera hemma", "Mycket givande och lärorik", "Skönt att få hjälp med min hund som skällde på andra hundar", "Supernöjd med kursen", "Älskar teorin som gjort att jag ser på min hund med helt andra ögon". 
 

6 x 1.5 tim. 2340 kr. 6 deltagare. Instruktör: Annelie Andersson

Lämna gärna intresseanmälan HÄR så kommer ett mail när nästa kurs öppnar för anmälan!

Start

 * Onlinekurs med personlig support - för både valpar, unghundar och vuxna hundar: beteendecenter.teachable.com/p/vardagslydnad-1-template51

 

Vardagslydnad 2 

 Vardagslydnad II är för dig som har gått Valp2, Vardagslydnad I eller motsvarande kurs.

I kursen bygger vi vidare på vardagsövningar för t ex följsamhet och stadga. Vi lägger på fler störningar i träningen och bygger uthållighet genom att t ex öka tiden i olika övningar.  Vi tränar på hundmöten, vi börjar jobba med långt/utan koppel och hela tiden strävar vi mot att få hunden att allt oftare kunna välja dig framför annat intressant :). Vi introducerar även klicker som ett hjälpmedel i träningen. Vi blandar de praktiska övningarna med teori t ex om inlärningsprinciper, störningsträning och aktivitetsnivå. 

Sagt om kursen: ”Bra påbyggnad från tidigare kurser”, ”Kul, har en röd tråd”, ”Övningar anpassningsbara till varje individ”

5 x 1.5 tim. 1950 kr. 6 deltagare. Instruktör: Annelie Andersson

Lämna gärna intresseanmälan HÄR så kommer ett mail när nästa kurs öppnar för anmälan!

Kurs öppen för anmälan

 

Nose Work 1

Nose work är en ny officiell hundsport och en superkul aktivering utvecklad från specialsökshundarnas arbete. I nybörjarkursen lär vi våra hundar att söka den första doften av tre, eucalyptus. Eucalyptusen söks sedan i behållarsök och inomhussök. Kursen kan med fördel genomgås som en fantastiskt rolig aktivering eller som förberedelse för att gå vidare till Nose work II och tävla! Nose work I är kursen som passar alla hundar från 6 månader, inga förkunskaper krävs. 

Sagt om kursen: "Det roligaste jag gjort med min hund", "Fem stjärnor av fem möjliga!"

5 x 1.5 tim. 1950 kr. 6 deltagare. Instruktör: Annelie Andersson

Lämna gärna intresseanmälan HÄR så kommer ett mail när nästa kurs öppnar för anmälan!

Öppen för anmälan: 25/9 Nose work 1

 

 Nose Work 2

Vi fortsätter att utveckla våra hundars sökarbete på doften eucalyptus då vi successivt ökar svårighetsgraden. Fokus ligger på utomhussök och fordonssök och vi har mer teori om hundens nos. Kursen avslutas med en träningstävling. Kursen ges på centret i centrala Linköping och som längst bort i Slaka, ca 15 min med bil från centret. Plats meddelas närmare. Förkunskapskrav: Nose Work I med sökarbete på doften eukalyptus i behållarsök och inomhussök.

Sagt om kursen: "Mycket bra teorigenomgång", "Jättekul och utvecklande för mig och min hund", "Inspirerande instruktör som kan sin sak" "Skönt att få prova tävlingssök".

5 x 1.5 tim. 1950 kr. 6 deltagare. Instruktör: Annelie Andersson

* 5/9 Nose work 2

 

Nose work 3

Varmt välkommen till kursen för dig som vill ha ännu mera rolig nose work! Här fortsätter vi med doften eukalyptus och har fokus på att utöka kunskapen om koppelhantering, sökstruktur och mer avancerade gömmor. Vi pratar om reglerna och har superroliga övningar som t ex zonträning, Helfers skålar, tävlingen minfältet och så avslutar vi med tävlingslika sök i alla fyra momenten. Förkunskapskrav: Nose work 1 med sökarbete på doften eukalyptus i behållarsök och inomhussök, plus Nose work 2 med sökarbete på doften eukalyptus i utomhussök och fordonsök. Kursen hålls inomhus på centret i centrala Linköping.

Sagt om kursen: "Min hund älskade skålarna och hängande gömmor", "Jag visste inte att det kunde bli ännu roligare med nose work", "Jätteroligt att få ännu mer variation i söken!" "Nu ser jag fram emot att starta på tävling" "Tydlig instruktör som brinner för sitt jobb".

5 x 1.5 tim. 1950 kr. 6 deltagare. Instruktör: Annelie Andersson

Lämna gärna intresseanmälan HÄR så kommer ett mail när nästa kurs öppnar för anmälan!

Kurs öppen för anmälan: